Inloggen met een wachtwoordmanager, hoe werkt dat?


 

Zonder twijfel is het beveiligen van je inloggegevens met een wachtwoordmanager een van de beste dingen die je kunt doen. Het probleem en risico van gehackte accounts zit hem namelijk in de gemakzucht van gebruikers.

We weten allemaal dat de beste beveiliging een zeer sterk en niet te raden wachtwoord is. Zelfs tegen de software die hackers gebruiken voor brute force aanvallen kun je een wachtwoord verzinnen dat in geen 100 jaar te raden is. Maar dan moet je dat wel doen, en dat is iets waar de meeste mensen geen zin in hebben. Het is veel te makkelijk om steeds dezelfde combinatie van inlognaam en wachtwoord of een variant hierop te gebruiken.

 

Het probleem: Makkelijk te raden wachtwoorden.

Vaak zijn dit ook nog wachtwoorden die iets van onszelf reflecteren zodat we het makkelijk kunnen onthouden. Zoals onze geboortedatum, de namen van onze kinderen, huisdieren of zelfs iets waar we veel interesse in hebben zoals onze hobbies etc. Uiteraard zijn dit allemaal makkelijk te raden wachtwoorden omdat we veel van deze informatie op het internet verspreiden.

webinloggen2

Niet de vraag of? Maar wanneer je gehackt wordt?

Het is dan ook niet de vraag of het gaat gebeuren dat je gehacked wordt. Maar wanneer het gaat gebeuren en hoe groot de schade vervolgens zal zijn. Pas dan zal je tot inkeer komen en begrijpen dat het beveiligen van je wachtwoorden essentieel is en je er zelf bij bent.

Als je wilt gaan zitten wachten op de dag dat een of meerdere van je accounts worden gehackt. Be my guest. Je kan er ook voor kiezen om te gaan voor ‘voorkomen is beter dan genezen’ en te leren uit onze informatie en alle mensen die al gehacked zijn en daardoor nu massaal gebruik maken van een wachtwoordmanager.

Wat doet een wachtwoordmanager?

In feite doet een wachtwoordmanager precies wat wij je adviseren om te doen. Het bedenken van zeer sterke niet te raden wachtwoorden. Deze vervolgens op de best beveiligde plek te bewaren en hier zelfs nog een tweestapsverificatie inlog model aan toe te voegen zodat alleen jij desnoods met je vingerafdruk kunt inloggen en bij je wachtwoorden komen kunt. Want ja de wachtwoorden zijn zo moeilijk dat je ze zelf ook niet kunt onthouden.

webinloggen3

Waarom is dit veilig?

Ten eerste laat je de software van de wachtwoordmanager een wachtwoord creëren. Deze generatoren kunnen zeer ingewikkelde wachtwoorden genereren door verschillende symbolen, letters en cijfers te gebruiken. Vervolgens kun je deze zo lang maken als je wilt en daarmee ervoor zorgen dat een wachtwoord in de aankomende 1000den jaren niet te kraken is.

Vervolgens zul je al deze wachtwoorden moeten bewaren in een beveiligde omgeving. Ook hier bieden de password managers een mooie oplossing. En wordt alles in een online account op de best beveiligde servers in de cloud bewaard. Alleen jij door middel van tweestapsverificatie kunt inloggen op dit account. Vervolgens kun je op al je online accounts met een klik inloggen en hoef je nooit meer je wachtwoorden te onthouden en op te schrijven. Hiermee sluit je de vele risico’s uit en wordt de kans dat je ooit gehacked wordt zo klein mogelijk.

webinloggen-4

Wachtwoordmanagers vergelijken.

Er zijn verschillende wachtwoordmanagers die allemaal zeer geavanceerde beveiligingen hanteren. Min of meer werken ze allemaal hetzelfde, echter zijn er verschillen die er voor kunnen zorgen waarom je bijvoorbeeld Lastpass in plaats van Password Boss wilt gebruiken. Kijk op deze website om password managers te vergelijken en de verschillen onderling te zien.

 


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *