Teksten die goed gevonden worden in Google: how-to


Je hebt een domeinnaam geregistreerd, je e-mail is goed afgesteld. Laat die klanten maar komen! Helaas is het niet zo makkelijk. Een mooie website op zich zelf, met functionaliteit is niet genoeg. Het is een beetje als een top restaurant dat in het midden van een woestijn bevindt. Je wilt goed gevonden worden door potentiële klanten.

In dit artikel gaan we een tipje van de sluier lichten waarom sommige websites uitermate goed gevonden daar waar weer andere websites en ondernemingen maar niet van de grond komen online.
Bij de meeste B2C gericht op consumenten en B2B gericht op ondernemers markten, wordt gebruik gemaakt tegenwoordig van een zoekmachine. In Nederland is Google met grote dominantie de nummer 1 zoekmachine die afnemers gebruiken. Het is dus zaak om goed in die zoekmachine te verschijnen, prominent zodat mensen afweten van het bestaand van jouw zaak.

Voor zoekmachines is met name tekst heel belangrijk. En de inhoud van die tekst. Die moet de zoekmachine gebruikers helpen zijn of haar doel te bereiken. De tekst moet dus relevant zijn en goed geschreven. Fouten die wij vaak zien in de praktijk is bijv. te kort van stof zijn, zodat de zoekmachine niet goed begrijpt waar jouw website, jouw onderneming nu precies over gaat. Niet duidelijk genoeg zijn. Of juist weer te lang van stof zijn, te veel gezwets is niet goed, en de teksten moeten idealiter coherent en consistent zijn en de juiste termen bevatten. Dat brengt ons bij een ander onderdeel van een goed vindbare website, dat is zoekwoorden onderzoek, waar zoekt jouw ideale klant nu echt op?

Indien je enigszins een goede schrijver bent en misschien toegang hebt tot een markt zoekwoorden tool zoals SEMrush of Ahrefs, kun je dit in principe helemaal zelf doen.

Heb je hier echt geen kaas van gegeten of simpelweg niet de tijd of zin, dan is het zeer het aanbevelen waard om een tekst professioneel in te zetten. Onze aanbeveling gaat uit naar SwaansCommunicatie.nl.

Adres: Bruijellestraat 4, 5048 AE Tilburg
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 013 460 0339
Contact: https://www.swaanscommunicatie.nl/tekstbureau/

Zij kunnen teksten schrijven die niet alleen de bezoekers echt boeien en overtuigen om juist zaken te doen met jou, de teksten worden in de eerste plaats goed gevonden in Google, wat als we een analoog mogen maken met de fysieke wereld, dat is als een bar hebben in hartje Amsterdam in de Korte Dwarse Leidse Straat.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *