Waar moet je op letten bij het vergelijken van hosting?


 

Het opzetten van een website begint bij het afnemen van een webhostingpakket en een domeinnaam. De domeinnaam moet aansluiten bij hetgeen je op de website wilt publiceren en het land van afkomst van je toekomstige bezoekers. Het is ongebruikelijk om bijvoorbeeld een .com-domeinnaam af te sluiten, als je doelgroep zich voornamelijk in Nederland bevindt. Niet alleen bij het afsluiten van een domeinnaam zijn er verschillende keuzemogelijkheden. Dit geldt ook voor het webhostingpakket wat je kiest! Wist je dat het zelfs mogelijk is om een webhostingpakket af te nemen, als je geen website wilt beginnen? Dit kan interessant zijn, wanneer je het webhostingpakket neemt voor een eigen mailadres.

 

Verschillende vormen van webhosting

Op deze website vind je een overzicht van de verschillende soorten webhosting, die worden aangeboden. Je kunt hierbij kiezen voor webhosting, gericht op het opzetten van je eigen mailserver. Ook kun je voor zogenaamd shared webhosting kiezen, wat zeer geschikt is voor een kleinere website. Mocht je een grote webwinkel op je server willen laten draaien of bijvoorbeeld bedrijfsapplicaties kunnen runnen, dan is een VPS interessant. VPS staat voor Virtual Private Server. Dit betekent dat de volledige server door jou gebruikt kan worden. Bij shared webhosting of webhosting voor mailservers, wordt de ruimte met anderen gedeeld.

 

Redenen om een eigen mailserver te gebruiken

Er zijn verschillende redenen, die maken dat een eigen mailserver interessant kan zijn. Zo kun je voor een eigen mailserver kiezen, om een professionele uitstraling te hebben op bijvoorbeeld klanten. Een eigen e-mailadres staat immers veel netter, dan een @hotmail.com-adres. Het opzetten van een eigen mailserver hoeft niet moeilijk te zijn! Er zijn verschillende aanbieders van webhosting, die je hierbij helpen. Mocht je na verloop van tijd ook een website willen, dan kun je het webhostingpakket vaak eenvoudig uitbreiden.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *